Om oss

Magda Backhans

Jag har alltid velat ha en schäfer men mamma sa alltid nej men min bror hade en golden som hette Bonzo under min uppväxt så hund fanns iallafall i familjen. 2004 köpte jag äntligen min första hund, en schäfer och det var Flora. Med henne har jag lärt mig mycket framförallt hur kul det är med hund. Vi provade på det mesta även om det är skyddet jag verkligen fastnat för, det har allt:-) Flora har väl inte varit helt lätt att träna och tävla med då hon inte alltid haft den rätta motivationen, när hon tycker att det är kul så går hon jätte bra vad vi än hittar på men när hon inte vill har jag inte lyckats motivera henne tyvärr. För det är ju så det är, när något inte fungerar eller går som jag vill så är det ju jag som har missat något efter vägen, det är ju mitt jobb att få min hund att lyckas. Jag är väldigt glad och stolt över att vi trots allt tagit oss till elitspår, hon är korad och godkänd lkl skydd och uppflyttad till lydnadsklass 3, man kan säga att hon är min försökshund. Hon har alltid följt mig överallt även när hon har tyckt att miljön varit jobbig, hon skulle verkligen gå genom eld och vatten för mig.

Nu är det River som har tagit över träning och tävlingsbiten efter Flora och dem är som natt och dag så nu gäller det att jag hänger med;-)

 

Johan Backhans

Skaffade min första hund Hamlet -96 då jag blev hundförare på Securitas. Han ägdes av Securitas och jag fick ta över honom efter en annan hundförare som slutade. Ofelia köpte jag som valp 2000 som efterträdare till Hamlet och 2002 köpte jag tillsammans med Kenneth Thörnkvist den då 2-åriga Kickwas Ciger "Tiger". Kenneth gjorde appellen med honom och därefter började jag tävla honom, vi var godkända i elit skydd. Jag hade under en tid både Ofelia och Tiger i tjänst, de var lika gamla och när de skulle fylla 8 år så köpte jag Java och henne har jag tänkt tävla både spår, sök och skydd med samtidigt som hon går i tjänst.

 

Hampus Backhans

Föddes 6/10-2011 och vi får se om det blir hundförare, travtränare eller hockeyspelare av honom;-)

Hannes Backhans

Föddes 24/5-2014 och vi får se även här om han följer i våra fotspår eller väljer något helt annat;-)

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)